Rijwiel Hulpmotor Club Nederland

RHC

Zomaar wat verslagen van RHC activiteiten 

Verslag van de RHC rit ism “de Reutel” van uit Stuifzand

Zondag 23 Juni vroeg uit de veren de Fink achter in de bus en de Mosquito als reserve en dan op naar Ad Maasen . De Fuchs wordt geladen effe een bakkie koffie en dan op naar  het dorpshuis van Stuifzand. Tussen 10 en 11 uur verzamelen een 16 RHC leden en een 16 tal Reutel leden zich op de parkeerplaats. Om 11 uur vetreken we voor een mooie rit door de omgeving, rond 12 uur stoppen we even voor een kleine pauze en bij de Reutel gaat dan de koelbox open frisdrank naar keuse en  een blokje Kaas of schijfje worst. Onder een blauwe lucht met hier en daar een klein wolkje, er is van alles tezien van fiets met hulpmotor tot en met de de eerste bromfiets  tot heden. 500 meter voor de middag pauze  verliest Hans Beneker zijn uitlaat, in de pauze probeerd men  de uitlaat   er opnieuwe onder vast te maken. Helaas lukt dat niet naar wens uitlaat loopt tegen de achterband aan, en gaat Hans de middagrit vervolge van uit de bezemwagen. Bij Henk vander Veen zijn Bianchi fiets met Mosquito zit er een draadje los waar door deze niet vonkt draadje vast gemaakt en daargaan we weer. Drente bblijft een mooie provincie om in rond te toeren, dank aan de mannen van “De Reutel”voor de organisatie van deze mooie toertocht.
Boy
Mosquito 1
Sparta 1
Sparta
Mosquito
VAP ABG
Uitlaat HMW

 

Verslag RHC Toertocht Gaasterland 7-10-2023 

Om 7.00 uur vertrek ik samen met Mark vanuit Stramproy , volgens de navigatie mogen we 250 km rijden richting het Noorden om daar rond de klok van 9:45 te arriveren in Balk gelegen in het Gaasterland in de provincie Friesland.

 

Bij Strandpaviljoen Badmeester Keimpe is er een ruime parkeerplaats en kunnen we binnen inschrijven en van een kopje koffie genieten.

 

20 mannen en drie vrouwen zijn er klaar voor, en met een lichte frisse bries rijden we door kleine dorpjes en veel weilanden richting het IJsselmeer. In de haven van Stavoren kunnen we kijken naar het vrouwtje van Stavoren, welke uitkijkt over het IJsselmeer. Wij kunnen  genieten van een Lekker gebakken vis of kibbeling terwijl de toerristen kijken naar ons mobiel rijdend erfgoed.
Van daar uit rijden we richting Warns waar we even stilstaan bij het monument ter ere van de slag om Friesland uit 1345.


 

 

 

Mark zijn JLO biefstuk warmer valt na het fotomoment om en start niet meer, hij rijdt verder op de reserve bromfiets. Later bleek bij de JLO er een draadje van de ontsteking los te zijn. 

                                                                                Rond de klok van 15:30 zijn we weer terug op de startlocatie ieder zet zijn rijwiel met hulpmotor of bromfiets in de bus om daarna nog even bij te praten en op te warmen in het Strandpaviljoen onder het genot van een warm of koud drankje, om 16 uur vertrekken we weer terug richting het zuiden al waar we rond de klok van 7 uur in de avond arriveren.
Wij danken Henk en zijn volgwagen chauffeur voor de mooie route.
Start RHC - BOLUZ Toertocht Middelburg 7 mei 2023

Randos Cyclo Sars-Poteries

Geen RHC evenement, maar wel heel gezellig, en al jaren lang goed bezocht door onze RHC leden.

Daarom hieronder een verslag van de laatste editie op 4 juni 2019

(Franstalig, gelukkig staan er ook plaatjes bij)


Email de organisatie van deze rit klik Hier 


Voor een verslag van een Engelse deelnemer, klik HierVerslag Toertocht Stuifzand 23 juni 2019 Het was die zondag weer een prachtige dag met veel zon en een windje.
In Stuifzand bij Ons Dorpshuis aangekomen werd het om 10.30 uur al lekker warm.

De vorige keer was ik de tankdop van mijn Nassetti verloren , en Willem Boomsma had een vervanger meegenomen, die helaas toch niet bleek te passen. We gaan door met zoeken. De tocht was uitgezet door onze vriendenclub “De Reutel”, die vooral in Drente rijdt met brommers en rijwielen met hulpmotor, die ouder zijn dan 25 jaar.Na het inschrijven en de koffie bleek, dat er 24 “Reutelaars” en ook 24 RHC leden deelnamen.


Om 11.00 vertrokken we met Jan Post van De Reutel voorop. De gemiddelde snelheid was 30 KM p.u. , ook voor de Rexjes en de Solexen goed bij te houden. Maar voor voor sommige snelle brommers van Reutelaars was het vaak te langzaam. Vandaar dat er twee afhaakten in de pauze.

We reden over prachtige smalle weggetjes , meestal geasfalteerd, door “wereldsteden” als Wijster, Holthe, Terhorst en Spier. Ik heb van al die plaatsjes niets gemerkt, ik zag alleen maar prachtig open landschap , met gemengde landbouw en veeteelt cultuur. Er was nauwelijks overig verkeer te bekennen , dus is het daar heerlijk rijden.

Ik keek uit naar dierenleven, maar zag alleen een grote buizerd vliegen. We stopten om te drinken op een weggetje naast een eikenboom, en toen zagen we die nare eiken processierupsen in een grote kluit zitten. Ik hoop niet dat iemand er bultjes van heeft overgehouden !

Met een grote boog reden we om de VAM centrale heen, om voor de middagpauze weer terug te keren in Ons Dorpshuis te Stuifzand.


De uitsmijter ham/kaas smaakte prima, en om 14.00 uur vertrokken we weer naar Siberië (!), Buizerd, Tiendeveen, De Hullen en langs de veenvennen op het Hamveld. Daar stonden schotse hooglanders af te koelen in het water. Rijdend langs het Linthhorst-Homankanaal (Oostzijde) viel het op hoe laag de waterstand daar nog is. We legden aan bij “Het Blinkertje” voor het middagijsje. De rit vervolgde daarna naar Drijber en helemaal om de VAM berg heen.


Daar worden mountainbike parcours uitgezet met stijgingen tot 13 procent (de “ Col du VAM”), niks voor onze hulpmotoren.
Helaas viel de Berini M25 Berinette van Willem Krol uit, vast weer een condensator probleem.


Na totaal die dag 66 Km te hebben gereden kwamen we om 16.15 uur weer terug in Stuifzand.
Een aantal van ons heeft nog lekker wat gedronken en nagepraat , waarna voor mij de terugtocht van 175 Km weer kon worden aangevangen.


Veel dank aan Jan Post van De Reutel en aan onze leden Roelof Hendriks en Jan Hidding voor de organisatie van de rit.

Jaap KoopmansFoto's RHC Toertocht Breda op 05-08-2018

 

IMG-20180814-WA0021
IMG-20180814-WA0025
IMG-20180814-WA0039
IMG-20180814-WA0055
IMG_2918
IMG_2916breda
IMG-20180814-WA0056
IMG_2923_1
IMG_2922_1

 

Verslag RHC toertocht vanuit Echten van 15 Juli 2018

Om 10 uur kwamen we aan bij Vakantiepark de Westerbergen in Echten. Na aankomst eerst afladen,kennis maken en de gebruikelijke gesprekken voeren over onze hobby.

 

Tijdens de inschrijving was er een heerlijk bakje koffie met appelgebak.
Zo rond 11 uur vertrokken er 28 rijders gevolgd door de bezumwagen en de vrouwen wagen met Hennie en An.

 

 

De rit voerde door het rustige en mooie landschap van Drenthe,langs Koekange en het Koekangerveld naar Marterhaar.
Twee keer moesten we stoppen onderweg voor pechgevallen. Beide Jaapen , Jaap Staats en Jaap Koopmans kwamen in de bezemwagen terecht.

 

Verder door Ruinen en Ruinerwold naar Havelte waar we bij Restaurant Loeke zijn gestopt voor de lunch, prima eten en goede vlotte bediening. Na het eten werd er druk gesleuteld om de brommers met pech weer rijdend te krijgen. Bij Jaap Koopmans was de vonkversterker tussen de bougie kabel stuk.


Ik heb altijd een stukje ijzerdraad bij me, in de bougie kabel aan beide zijde het draadje in geschoven bandje er omheen en rijden maar. Met ijzer draad van Van Leeuwen rijd je eeuwen!! Jaap Staats wist ook zijn carburateur weer werkzaam te herstellen.

 

Dus 28 rijders zetten zich weer in beweging. Na een tijdje rijden bij een prachtig natuurgebied gestopt
voor een ijsje,met het mooie weer smaakte het heerlijk.

 

Na de ijs stop via Ruinen en Gijselte weer terug gereden naar Echten.

 

Daar opladen en naar Amstelveen gesneld om de finale van het WK -voetbal te kunnen kijken.
(Gelukkig geen post uit Leeuwarden )

 

Henk van der Veen en alle medewerkers die de rit hebben georganiseerd wil ik

hartelijk bedanken voor de mooie dag.

Vriendelijke groeten, Bas van Leeuwen.
Foto's toertocht Stuifzand op 17-06-2018

ISM "De Reutel" 

Met dank voor de mooie toertocht en foto's


Foto's van de toertocht in Heinkenszand op 22-04-2018


Foto's van ons bezoek aan Bromfietsmuseum Berkhout, tijdens de eerste toertocht van 2018

RHC toertocht de Rijp 2-4-18, bezoek Bromfietsmuseum Berkhout
RHC toertocht de Rijp 2-4-18, bezoek Bromfietsmuseum Berkhout
RHC toertocht de Rijp 2-4-18, bezoek Bromfietsmuseum Berkhout
RHC toertocht de Rijp 2-4-18, bezoek Bromfietsmuseum Berkhout
RHC toertocht de Rijp 2-4-18, bezoek Bromfietsmuseum Berkhout
RHC toertocht de Rijp 2-4-18, bezoek Bromfietsmuseum Berkhout


RHC toertocht de Rijp 2-4-18, bezoek Bromfietsmuseum Berkhout
RHC toertocht de Rijp 2-4-18, bezoek Bromfietsmuseum Berkhout


Foto verslag Beurs Autotron Rosmalen 13 en 14 januari 2018

RHC Promotiestand Rosmalen januari 2018
RHC Promotiestand Rosmalen januari 2018
RHC Promotiestand Rosmalen januari 2018
RHC Promotiestand Rosmalen januari 2018
RHC Promotiestand Rosmalen januari 2018
RHC Promotiestand Rosmalen januari 2018
RHC Promotiestand Rosmalen januari 2018
Verslag  van de toertocht van uitstuifzand 18-06-2017

Heerlijk vroeg op en nog even keutelen voordat ik afreis naar Drenthe. Alles is bepakt en ingepakt en rustig op weg naar het mooie stukje Nederland. Onderweg even stoppen voor een bakje koffie op de Veluwe, heerlijk even niet in de drukke stad....alles op zijn gemakje...wat kan het mooi zijn. Even voor 10 uur aangekomen in Stuifzand, iedereen even vlug begroeten en alvast alles klaar zetten voor de rit. Na inschrijving en een bakje koffie met een stukje cake, gaan we ons klaarmaken voor de rit, ik start de Cyclemaster, maar helaas pech achtervolgt me, kreeg te horen je brommer lekt benzine...vlug even het slangetje bevestigen en dan gaan, maar helaas de carburateur gebroken, dus einde oefening. Maar daar kwam onze reddende engel Gerrit, ik heb nog een biefstuk warmer voor je en dan kan je toch de rit rijden. Met de zon in ons gezicht beginnen we aan de rit, we rijden door het mooie landschap,bossen op de achtergrond en de koeien en schapen heerlijk om je heen. Op de open velden met veel water zien we de ooievaars met hun kroost op het nest. Af en toe rijden we door kleine dorpjes met hun oude aangezicht, tja Rotterdam en omgeving zien we vaak alleen maar hoogbouw, ik geniet volop. Na wat kleine onderbrekingen, een heerlijk lunch, rijden we door naar een stopplaats vooreven een glaasje drinken met kaas en een lekker stukje worst...even wat kletsen en dan het laatste stukje en komen we weer bij de startplaats aan, jammer het is weer voorbij. Club De Reutel, ik heb weer genoten van de prachtige rit in jullie geweldige mooie landschap.  

Groetjes Hettie Haan en tot de volgende keer.  

Even stoppen in de schaduw voor een bekertje fris met een stukje  worst of kaas het is altijd smullen bij bromfiets club de Reutel 

RHC Goes Amstelveen!!

 

Met de RHC kom je nog eens ergens! Zelfs op TV en Youtube!
(Maar je moet er wel voor naar Amstelveen)

 

RTV-Amstelveen heeft een leuk verslag gemaakt van de RHC toertocht vanuit Amstelveen op 17-07-2011

 

RHC Toertocht Rijswijk 27-04-2015

Een videoverslag van de RHC Toertocht Rijswijk 27-04-2015

E-mailen
Info